KLEMPROFIELEN, DOOR STERKE EIGENSCHAPPEN BREED INZETBAAR

In het assortiment van Peter van den Berg Afdichtingstechniek vindt u klemprofielen. Ons bedrijf produceert al ruim 35 jaar een breed scala aan materialen voor het water- en luchtdicht maken en afdichten van randen en kieren. Naast klemprofielen biedt Peter van den Berg u ook mosrubber en rubber profielen van de hoogste kwaliteit.

TOEPASSINGEN VAN KLEMPROFIELEN

Klemprofielen worden onder andere toegepast in de carrosseriebouw, metaalindustrie en bij het maken van uiteenlopende deurafdichtingen. In huishoudelijke toepassingen worden zij onder andere ingezet bij het afdichten van filters en ramen.

De klemprofielen van Peter van den Berg Afdichtingstechniek bestaan uit staalband, omkleed met PVC. Het staal geeft het profiel zijn zelfklemmend vermogen. Afdichtingsprofielen, van EPDM of mosrubber, geven het profiel aan de bovenzijde of zijkant afdichtend vermogen. De breedte kan worden aangepast aan de wensen van de klant. Het assortiment is onlangs uitgebreid met het siliconen klemprofiel, met een ingebouwde staal of RVS inlage.

DE EIGENSCHAPPEN VAN KLEMPROFIELEN

Dankzij de sterke eigenschappen zijn klemprofielen breed inzetbaar. Ze zijn afhankelijk van de gekozen uitvoering en kwaliteit bestand tegen lage en hoge temperaturen, van minimaal -60°C tot maximaal +300°C. Daarnaast zijn de klemprofielen weerbestendig.

Peter van den Berg Afdichtingstechniek hecht veel waarde aan het gebruiksgemak en de duurzaamheid van zijn producten. De klemprofielen zijn gemakkelijk te reinigen en de siliconen uitvoeringen zijn steriliseerbaar voor werkomgevingen die daar om vragen. De profielen zijn flexibel en kunnen geproduceerd worden in verfijnde vormen. Door het zelfklemmend vermogen is het monteren eenvoudig en kost het niet veel tijd.

Peter van den Berg Afdichtingstechniek heeft profielen met een standaard klembereik op voorraad. Op aanvraag produceren wij klemprofielen met afwijkende afmetingen of profielen die specifiek gericht zijn op het werken met levensmiddelen. Wilt u meer informatie of wilt u een bestelling plaatsen? Neemt u dan contact op via 0180 – 614077 of info@petervandenberg.nl.