HOGEDRUKPLAAT VOOR HET AFDICHTEN TUSSEN KWETSBARE FLENSEN

Een hogedrukplaat wordt ingezet in diverse branches om een drukbestendige afdichting te vormen bij de afdichting tegen water, verzadigde stoom of chemicaliën. Peter van den Berg Afdichtingstechniek heeft hogedrukplaten van perfecte kwaliteit in het assortiment. Afhankelijk van het gekozen type hogedrukplaat is deze geschikt voor de afdichting tussen kwetsbare flensen, zoals glas, kunststof of email.

DE KRACHT VAN EEN HOGEDRUKPLAAT

De eigenschappen van de materialen waaruit de hogedrukplaat opgebouwd is, bepalen de mogelijkheden van deze plaat. De hogedrukplaat kan vervaardigd worden uit diverse grondstoffen, zoals geëxpandeerd grafietkoolstof, cellulose of aramide in combinatie met een bindmiddel.

De eigenschappen van de hogedrukplaat zijn afhankelijk van de gekozen uitvoering. Uiteraard is een hogedrukplaat goed bestand tegen druk. De maximale belasting varieert van 20 bar voor cellulose tot 140 bar voor geëxpandeerd grafiet met staalinlage. Ook lage en hoge temperaturen vormen geen probleem. Hogedrukplaat blijft bruikbaar bij een temperatuur hoger dan +200°C. Enkele types kunnen zelfs ingezet worden tot +450°C.

EEN HOGEDRUKPLAAT VAN PETER VAN DEN BERG AFDICHTINGSTECHNIEK

Met ruim 35 jaar ervaring in de afdichtingstechniek levert Peter van den Berg Afdichtingstechniek hogedrukplaten van hoge kwaliteit. Bij de ontwikkeling ervan wordt rekening gehouden met de wensen van de klant en de gebruikte materialen zijn van goede kwaliteit. Meerdere uitvoeringen worden geproduceerd volgens strikte onder ISO 9001 geregistreerde kwaliteitscontrole.

De professionals van Peter van den Berg Afdichtingstechniek adviseren u graag over de mogelijkheden van hogedrukplaten. Voor het inwinnen van informatie of het bestellen van een hogedrukplaat neemt u contact op via 0180 – 614077 of info@petervandenberg.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op afdichtingsgebied? Abonneer u dan via de website op onze digitale nieuwsbrief. Hierin vindt u interessante informatie over onze producten. U ontvangt de nieuwsbrief in uw mailbox.